Over Geluidsdruk

Als muzikant leg je je ziel bloot, je geeft een stem of een klank aan je gevoel en gedachten. Dit kan op het podium of in de studio ontzettend bevrijdend werken, maar soms kan het moeilijk zijn om ontspanning te vinden als muzikant. Ambitie is goed maar als je continu de lat hoger legt, kan dat je op den duur opbreken.

In de podcast Geluidsdruk gaan componist/songwriter Daan van Haren en journalist/muzikant Stefan Kollee in gesprek met (inter)nationale muzikanten over het ervaren van druk en hoe daarmee om te gaan. In de podcast hoor je persoonlijke tips, krijg je een psychologische inkijkje in het muzikantenbrein en hoor je vooral ook leuke anekdotes. Geluidsdruk publiceert de podcast via www.geluidsdruk.nl en via alle bekende streamingplatforms.

In de eerste aflevering spreken Daan en Stefan met Merijn van Haren, zanger en frontman van rockband Navarone en wordt er ingegaan op het succes na The Voice Of Holland en wat de term ‘succesvol’ voor hem en Navarone betekent.

In de tweede aflevering hoor je Loes Wijnhoven (Clean Pete) over de tol die een theatertour kan eisen, hoe het is om samen met je tweelingzus in een band te zitten en over het maken van kerstalbums.

In de derde aflevering staat Rocco Ostermann (Donnerwetter) centraal. Hij vertelt openhartig over de lol van het muzikantenleven, zijn samenwerking met bandkompaan Wout Kemkens, maar ook over de fysieke, psychologische en financiële ongemakken die soms om de hoek komen kijken.

In de vierde aflevering van Geluidsdruk Podcast spreken Daan en Stefan met Mark Lohmann, beter bekend als het brein achter Moon Moon Moon. Onder deze noemer maakt Mark muziek, games, comics en video’s. In deze podcast hoor je hoe Mark al deze ballen in de lucht houdt en hoe hij er af en toe eentje bewust laat vallen.

In de vijfde aflevering van Geluidsdruk Podcast spreken Daan en Stefan met Robin Borneman. De Brabantse singer-songwriter is wereldberoemd als frontman van het Trans-Siberian Orchestra. De Ossenaar met de whiskeystem kan het echter in z’n uppie en bewijst dat met zijn indrukwekkende folk-/rootstrilogie Folklore. In deze podcast hoor je hoe Robin de druk en de afwisseling ervaart tussen de volle arena’s met het Trans Siberian Orchestra en zijn carrière als singer-songwriter.

In de zesde aflevering van Geluidsdruk spreken Daan en Stefan met gitarist en producer Anne Soldaat. Hij maakte furore met de band Daryll-Ann, als solo-artiest en als rechterhand van Tim Knol.

In de zevende aflevering van Geluidsdruk spreken Daan en Stefan met zangeres en gitarist Marike Jager. Je hoort hoe Marike haar leven als als moeder en muzikant in balans houdt en hoe de kinderen haar inspireren tot het maken van nieuwe muziek.

In de achtste aflevering hoor je Lucky Fonz III over de helende kracht van muziek, het leven als popmuzikant én theatermaker, zijn nieuwe voorstelling Buiten De Lijnen en hoe hij stress en depressies te lijf gaat.

In de negende aflevering van Geluidsdruk Podcast hoor je Guus van Tiem en Joey Pechler van Paracetamøl. Deze Arnhems/Nijmeegse punkband werkte zich het afgelopen jaar een slag in de rondte. Een overvolle agenda met vele Popronde-shows en Noorderslag werd de band bijna teveel. Je hoort Guus en Joey over de drukte, energie-management, regelzaken en hoe ze elkaar jennen om het beste in elkaar naar boven te halen.

In de tiende aflevering van Geluidsdruk Podcast hoor je Loes Wijnhoven (Clean Pete), Rocco Ostermann (Donnerwetter, De Niemanders), Merijn van Haren (Navarone) en Marijn de Valk (programmeur Luxor Live) over de gevolgen van de coronacrisis voor hen en hoe zij hiermee omgaan.

De concertagenda’s zijn leeg, dus hoe brengen deze doorgaans drukbezette muzikanten nu de dag door en hoe wapenen ze zich mentaal tegen de coronacrisis? Je hoort het allemaal in de coronaspecial van Geluidsdruk Podcast.

Veel luisterplezier!

Partners

Geluidsdruk Podcast werkt samen met Musicmaker Magazine en Schreeven Muziekinstrumenten. Houd onze social media in de gaten voor toffe acties!

facebook.com/geluidsdruk | instagram.com/geluidsdruk
www.geluidsdruk.nl | www.musicmaker.nl |www.schreeven.nl